Nu skal Børnehuset Kastanjen indvies

Torsdag den 22. juni bliver Årslevs nye børnehus Børnehuset Kastanjen officielt indviet. Børnehuset skal være med til at sikre, at børnefamilier i Årslev har en institutionsplads i deres nærområde, hvor der forventes at skyde 600 nye boliger op frem mod 2030.

29 juni

Siden 1. juni har vuggestue- og børnehavebørn kunne tumle rundt i Børnehuset Kastanjen, og torsdag den 22. juni får Årslevs nye børnehus sin officielle indvielse. Byggeriet har været i gang siden den 4. februar sidste år, hvor det første spadestik blev taget.

Børnehuset Kastanjen er en integreret institution for børn i alderen 0-6 år, som tillige rummer et gæstepasningshus for dagplejebørn og nye legestuefaciliteter for dagplejebørn og dagplejere i området.

Opvækst- og Læringsudvalgsformand Lea Haahr deltager selv til indvielsen, og hun glæder sig over det færdige resultat:

”Jeg synes virkelig, Årslev har fået et smukt børnehus. Huset hviler på nogle gode værdier, hvor fællesskab, nære relationer og imødekommenhed, skal være med til at skabe en tryg og god hverdag for både børn og personale. Der er skillevægge, så børnene kan deles ind i mindre grupper, og de store vinduespartier giver dem et godt udsyn til den omkringliggende natur.”

Netop naturen får en stor rolle for det nye børnehus. Udenfor vil der blandt andet være bålhytte, gamle frugttræer, som hørte til den gamle grund, en lille urtehave og et orangeri, som er bygget på genbrugsmursten fra et væltet hus, der lå på den gamle grund. Desuden er byggeriet DGNB Guld-certificeret, som gives til bæredygtige projekter.

Vigtig brik i fremtidens forstad

Der er stadig ledige pladser i det nye børnehus, men planen er, at byggeriet skal sikre det voksende antal børnefamilier, som forventes at flytte til Årslev, har en institutionsplads i deres nærområde. Frem mod 2030 er målet for Faaborg-Midtfyn Kommune, at der skal bygges 600 nye DGNB-certificeret boliger i Årslev som en vigtig del af fremtidens forstad.

Derfor glæder det også Opvækst- og Læringsudvalgsformand Lea Haahr, at børnehuset nu står klar:


”Årslev er i en rygende udvikling lige nu, og med Børnehuset Kastanjen glæder vi os over, at vi kan tilbyde familierne i området nogle lækre rammer til deres børn. Når vi har et mål om, at der skal bygges så mange boliger i Årslev frem mod 2030, skal antallet af institutioner selvfølgelig også følge med.”


Indvielsen af Børnehuset Kastanjen begynder klokken 15.30, hvor personale, børn og nogle af kerneaktørerne er inviteret til rundvisning. Her byder områdeleder i Børneområde Nord Mette Hejesen velkommen, og herefter vil Lea Haahr klippe snoren til det nye børnehus.