Nordea-fonden giver støtte til fællesdrivhus i Årslev

Faaborg-Midtfyn Kommune har modtaget 400.000 kr. fra Nordea-fonden til udviklingen af et nyt fællesdrivhus i Årslev. Det skal støtte områdets fællesskaber.

29 juni

Med 400.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens ’Her gror vi-pulje’ er det nye fællesdrivhus i Årslev et skridt nærmere en realisering. Drivhuset bliver en del af miljøet omkring Polymeren og den nye bydel Sommer-fuglen, hvor fællesskaber og aktiviteter er i centrum.

I Årslevs Lokalråd er man begejstrede over støtten. Det fortæller lokalrådsformand, Malene Hjorth Bertelsen:

”Vi har været igennem en god og spændende proces med arkitekterne og byens borgere. Så nu glæder vi os til at få drivhuset bygget, så vi kan tage huset og de grønne arealer i brug. Derfor er det dejligt, at denne støtte giver projektet luft under vingerne.”

Lokalforeningen håber, at drivhuset kan være med til at styrke det lokale fællesskab yderligere.

”Drivhuset skal være et bindeled mellem den eksisterende by og den nye bydel, hvor mange nye borgere er rykket ind. Ligesom Polymeren håber vi, at det bliver et sted, hvor man kan mødes om fælles interesser og være en del af et fællesskab,” fortæller Malene Hjorth Bertelsen.

Det forventes, at der er indvielse af drivhuset i september 2023.

37,7 mio. kr. til 57 grønne byoaser
Fællesdrivhuset er et af 57 projekter, der samlet modtager 37,7 mio. kr. fra Nordea-fondens ’Her gror vi-pulje’, der uddeles til projekter, der får bynaturen til at gro og fællesskabet til at vokse.

"Vi er enormt begejstrede over den idérigdom og det engagement, de støttede projekter er udtryk for. Danmark er fyldt med både frivillige ildsjæle og professionelle aktører, der virkelig lægger sig i selen for at fremme fællesskabet, bæredygtigheden og det gode liv i byerne,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

De 57 projekter har fået støtte fra anden runde i Her gror vi-puljen. I marts 2023 uddeltes de første 29 mio. kr. til 45 projekter. I alt er der uddelt 66,8 mio. kr. til 102 projekter fra puljen, der ikke længere kan søges.