Første spadestik på nyt børnehus i bymidten

Fredag tog borgmester Hans Stavnsager første spadestik til det nye børnehus i bymidten. En vigtig milepæl i realiseringen af Fremtidens Forstad i Årslev.

Det blev lidt af en mudder-fest, da vi fredag kunne markere første spadestik på et nyt og bæredygtigt børnehus i Årslev. Den megen vand fra oven havde nemlig forvandlet en god del af byggepladsen til den dejligste mudderpøl, i hvert fald set med børneøjne. Og det var en fest for de fremmødte børn fra de omkringliggende børnehuse og dagplejere. Også for de fremmødte voksne. Første spadestik på det nye børnehus er nemlig en blandt mange vigtige milepæle i vores store byudviklingsprojekt Fremtidens Forstad i Årslev.

Derfor var borgmester Hans Stavnsager også glad:
”Det er ret fantastisk at stå her og opleve, at det vi har arbejdet frem imod gennem flere år, nu er ved at blive til virkelighed,” lød det blandt andet i Hans Stavnsagers tale.

Og der er da også for alvor gang i maskinerne i Årslev. i den nye bydel skyder de første boliger op, den nye portal står klar til indvielse i foråret, og anlæggelsen af byparken og sportsfælleden er også godt i gang.

De fremmødte børn nød både mudderet og lune fastelavnsboller fra Polymerens nye café.


Fakta om det nye børnehus

Det nye børnehus er en del af Faaborg-Midtfyn Kommunes byudviklingsprojekt Fremtidens Forstad i Årslev. Frem mod 2030 forventer kommunen, at der flytter 1200 nye borgere til byen. Børnehuset bliver en integreret daginstitution med faciliteter til 12 vuggestuebørn og 50 børnehavebørn samt legestue til 25 dagplejebørn og gæstepasning til andre 12 dagplejebørn. Det nye børnehus skal altså danne rammen om det gode børneliv for mange af byens små børn.​

Det nye børnehus forventes at stå færdigt 1. marts 2023.

Spørgsmål? Kontakt os

By- og Egnsstrategisk Sekretariat

Tinghøj Allé 2
5750 Ringe

Telefon 72 53 80 05

Send en mail

Skriv sikkert til os