Se billeder fra åbent hus-arrangementet

Første spadestik.jpg

Åbent hus-arrangementet foregik i hele byudviklingsområdet.

Se billeder fra arrangementet

Fart på byudviklingen i Årslev

2021 kommer der for alvor fart på de mange byudviklingsprojekter i Årslev-Sdr. Nærå. Torsdag aften holdt Faaborg-Midtfyn Kommune åbent hus for byens borgere, hvor der også blev taget første spadestik på hele byudviklingen.

I denne uge (uge 21) rykker gravemaskinerne så småt ind i den kommende bydel i Årslev. Efter sommerferien begynder etableringen af den nye bymidte, herunder også en ny og bæredygtig daginstitution, og i sensommeren begynder opførelsen af de første 75 boliger i den nye bydel. 

Det var den konkrete anledning til, at Faaborg-Midtfyn Kommune torsdag havde inviteret borgerne til åbent hus. 

Første spadestik på hele byudviklingen

I samme forbindelse tog borgmester Hans Stavnsager sammen med nogle af projektets samarbejdspartnere det første spadestik.

I sin tale ved første spadestik takkede han borgerne for deres drive og den utrættelige lyst til at give til byens fællesskaber:

”Attraktive byer og lokalsamfund handler ikke alene om den bolig, man bor i. Det handler i høj grad om omgivelserne og de mennesker, man bor tæt på. Her er Årslev-Sdr.Nærå i særklasse. Tusind tak for jeres lyst til at engagere jer i udviklingen af jeres lokalsamfund – tak for jeres konstruktive bidrag i hele processen med at nå hertil.”

Åbent hus i byudviklingsområdet

Åbent hus-arrangement blev i coronavenlig stil afholdt udenfor med en række stande rundt omkring i hele byudviklingsområdet. Her var der god mulighed for at høre om de mange projekter og stille spørgsmål til alt fra natur og skoleudvidelse til trafik og de første boliger. Rundt omkring i byudviklingsområdet var nemlig stande, hvor medarbejdere stod klar til at gå i dialog. I løbet af de tre timer, der var åbent var ca. 200 forbi. 

”Alle, der var forbi vores stand om skole, musik og idræt var rigtig begejstrede for at høre om det, der er på vej,” fortæller byplanlægger Trine Hedegård Jensen.

Rigtig mange var også forbi for at høre til trafikafviklingen i forbindelse med det store anlægsarbejde. Her stod blandt andet bygningsingeniør Erik Møller Frøkiær stod klar til at besvare spørgsmål. Han kom også med en generel opfordring til borgerne om løbende at kontakte kommunen, hvis der opstår situationer, der skaber undring eller bekymring.