Yderligere oplysninger, kontakt:

Byplanlægger Trine Hedegård Jensen
tlf. 72 53 20 81

Pressekontakt Annette Wognsen Frederiksen
tlf. 72 53 11 73

 

 

Alternative cykelruter i skole

Når skoleeleverne i Årslev-Sdr.Nærå møder ind efter sommerferien, skal nogle af dem finde en anden skolevej, end de plejer. Byudviklingen i Årslev betyder nemlig tung trafik i byen. Faaborg-Midtfyn Kommune giver bud på alternative cykelruter.

Opførelsen af en ny daginstitution og nye boliger i den kommende bydel i Årslev samt ny infrastruktur i bymidten og til den nye bydel betyder en del tung trafik i Årslev i resten af 2021 og store dele af 2022. Det er eksempelvis Stationsvej, Overvejen, Bøgehøjvej, Torpegårdsvej og Møllehøjvej, der bliver berørt.

Derfor opfordrer Faaborg-Midtfyn Kommune cyklisterne til at finde alternative ruter. Byplanlægger Trine Hedegaard fortæller:

”Borgerne vil opleve, at der er en del tung trafik i perioder, fordi der er mange projekter i gang med en gang. Det betyder blandt andet også, at stien ned forbi hallen vil blive lukket, da der skal være byggeplads her,” fortæller hun og fortsætter:

”Derfor anbefaler vi særligt skoleeleverne og deres forældre at finde alternative ruter til og fra skole. Vi kommer selv med bud på konkrete og mere sikre skoleveje, som vi håber, eleverne vil tage til sig, også selvom de skal cykle lidt længere.”

Kommunen har udarbejdet fem forslag til cykelruter, der forbinder hhv. byens områder med hhv. Broskolen og Sdr. Nærå Friskole.

Se de alternative cykelruter.